matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownania
kasia:
x
3
+5x
2
−9x=45
10 gru 19:37
kropka:
x
3
+5x
2
−9x−45=0 x
2
(x+5) −9(x+5)=0 (x+5)(x
2
−9)=0 (x+5)(x−3)(x+3)=0 x=5 ⋁ x=3 ⋁ x=−3
10 gru 19:39
kasia:
wielkie dzieki za pomoc
10 gru 19:43
Pablo:
x
4
+835=x
2
*y
2
+2011
11 gru 16:10