matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
daria:
cześć
moglibyście pomóc mi z tym? mam sprawdzić czy zachodzi taka rowność: cos
4
α+sin
4
α= 1− 2sin
2
α cos
2
α
10 gru 19:08
kropka:
L=cos
4
α+sin
4
α=( cos
2
α+sin
2
α)
2
− 2cos
2
αsin
2
α= 1−2cos
2
αsin
2
α=P
10 gru 19:30