matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Promień stożka
geodeta:
Powierzchnia boczna stożka po rozwinięciu jest półkolem o promieniu 12cm. Podstawa tego stożka jest kołem o promieniu... (oblicz promień)
10 gru 18:48
dero2005:
πl = 2πr l = 2r
l
r =
= 6
2
10 gru 18:50