matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc :((
kubuś:
{ 180= 2β +α 180=2β+β −α 180=2α +180−β
10 gru 17:14
Basia:
tak to ma być ? 180 = 2β+α 180 = 2β+β−α = 3β−α jeżeli tak to dodaj stronami 360 = 5β wylicz β; podstaw do równania (1) i wylicz α
10 gru 17:18