10 gru 17:06
sushi_ gg6397228:
masz wierzcholek (−1,3)= (p,q)
A=(0,2) wiec symetryczny punkt bedzie B(−2,2)
y=a(x−p)2+q
podstawiasz pod "x,y" wspolrzedne punktu A i lcizysz a
10 gru 17:12
mala: wielkie dzieki
10 gru 17:23
mala: znaczy stop podpunkt a zrobilam tyle ze nei potrafie rozwiązać b i c
10 gru 17:23
sushi_ gg6397228:
jak masz kanoniczna−−> to zamienic na ogolna −−> to bułka z masłem
z ogolnej miejsca zerowe−−>Δ
c) to masz przesuniecie wykresu o 4 jednostki w prawo
10 gru 17:28
mala:
10 gru 17:32