Wyznacz pochodną danej funkcji y'
EwaGdynia: Wyznacz pochodną danej funkcji y'
y=x3sinx
10 gru 16:29
sushi_ gg6397228:
pochodna iloczynu .....
10 gru 16:29
EwaGdynia: (sinx)'=cosx
10 gru 16:29
krystek: (a*b)'=a'*b+a*b'
10 gru 16:31
EwaGdynia: y'=3x2*sinx+x3*cosx dobrze?
10 gru 16:31
sushi_ gg6397228: ok
10 gru 16:33
EwaGdynia: Podchodna z sinx to cosx
A z cosx to sinx tak?
10 gru 16:40
sushi_ gg6397228:
sin x−−> cos x
cos x −−> − sin x
10 gru 16:41
EwaGdynia: okej dzieki
10 gru 16:43
krystek: Weź do "łapki" wzory z pochodnymi funkcji, bedzie łatwiej!
10 gru 16:45
EwaGdynia: jakiej łapki?
10 gru 16:46