matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
Angela:
Przekrój osiowy walca jest kwadratem o boku długości 6. Objętość tego walca jest równa
10 gru 15:10
xyz:
r=0,5*6=3 h=6 V=Pp*h Pp=π*r
2
=9π V=9π*6=54π
10 gru 21:29
Angela:
Dzieki
10 gru 21:54