Wyznacz pochodną danej funkcji y'
Sonia991: Wyznacz pochodną danej funkcji y'
y=sin3x = cos3x
Dobrze?
10 gru 14:51
Godzio: Po pierwsze niepoprawny zapis po drugie źle obliczona pochodna
10 gru 14:55
Sonia991: pomoże ktoś?
10 gru 14:55
Sonia991: :(
10 gru 14:55
Sonia991: kurde nie wiem jak sie za to zabrac no to bedzie tak
y=(sin3x)'
10 gru 14:56
Sonia991: ok mam już
y=cos5x*5=5cos5x
10 gru 14:58
Aga: Pochodna funkcji złożonej(sin3x)'=3cos3x
10 gru 14:58
Sonia991: Czyli pochodna z (sin)'= cos tak?
10 gru 15:01
10 gru 15:02