matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help me
:::***:
uprośc wyrażenie a) (tg£+ctg£)
2
=
1
sin
2
£*cos
2
£
b)
tg£+ctg£
tg£−ctg£
=
1
2sin
2
£−1
10 gru 14:28
:::***:
udownij tozsamosc zle polecenie
10 gru 14:35
krystek:
1
sinx
ctg=
wsp mianownik i zamień tgx=
tgx
cosx
10 gru 14:35