matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczenie wielomianów równych dla a i b
ziemo:
Wielomiany Q(x)=x
4
+(a+3)x
3
+bx
2
+16 oraz P(x)= x
4
− 8x
2
+ 16 są równe dla: a. a=0,b=−8 b. a=−3,b=8 c. a=0,b=8 d. a=−3,b=−8
10 gru 14:19
Aga:
Muszą być spełnione warunki a+3=0 i b=−8.
10 gru 14:48