matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całkowanie przez części
Gosia:
Oblicz całkę całkując przez części: ∫
√
x
lnxdx
10 gru 14:11
Gosia:
nikt?
10 gru 15:26
aa:
1
u=ln x u'=
x
2
v'=
√
x
=x
1
2
v=
x
3
2
3
2
1
x
3
2
ln x −∫
*
3
x
2
2
2
x
3
2
dx=
x
√
x
lnx−
∫x
1
2
dx....
3
3
3
10 gru 15:30
Gosia:
dzięki
10 gru 15:36