matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytm
Laura:
1
oblicz:
log
2
√
2
2
9
2
10 gru 14:04
krystek:
alog
b
c=log
b
(c
a
) zastosuj i potem z def logarytmu.
10 gru 14:05
Laura:
powinno wyjść x=2
10 gru 14:19
krystek:
x=3!
10 gru 14:22
Laura:
jak to? dlaczego?
10 gru 14:29
krystek:
2
4,5
==(2
√
2
)
c
10 gru 14:32