matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:P
Damian:
Wyznacz wartośc pozostałych fukcji gdy A) sin α =
2
3
b) ctg α =
4
3
10 gru 13:02
Greg:
a) a=2 c=3 b=? skorzystaj z tw. pitagorasa i wylicz "b" i wtedy podstaw do wzorów ;>
b
cosα=
tg={a}{b} ctg={b}{a}
c
10 gru 13:18
Greg:
a
b
tgα=
ctgα=
b
a
10 gru 13:18