funkcje-dziedzina ,miejsce zerowe
Elka: Proszę o pomoc w wyznaczeniu dziedziny funkcji i obliczeniu jej miejsca zerowego
f(x)=−5x+2/2x−1
9 gru 21:53
sushi_ gg6397228:
dziedzina== R \ {miejsce zerowe w mianowniku}
miejsce zerowe: licznik ===========0
9 gru 21:54
Eta:
| | −5x+2 | |
f(x)= |
| ? tak ma być |
| | 2x−1 | |
| | 2 | |
czy: f(x)= −5x+ |
| −1 ? |
| | 2x | |
9 gru 21:55
Elka: Hej Eta,ma być jak napisałas w pierwszym
9 gru 22:27
sushi_ gg6397228:
to juz dostalas odpowiedz
9 gru 22:36
Elka: sushi,dziękuję
9 gru 23:01