dziękuję za pomoc
ANGELA: Przekątna ściany bocznej graniastosłupa prawidłowego trójkątnego ma długość 20 cm i tworzy z
krawędzią podstawy,wychodzącą z tego samego wierzchołka, kąt 60°. Oblicz pole powierzchni
całkowitej tego graiastosłupa
9 gru 20:42
dero2005:

s = 20
| | a2√3 | | 102√3 | |
Pp = |
| = |
| = 25√3
|
| | 4 | | 4 | |
P
b = 3*a*h = 3*10*10
√3 = 300
√3
P
c = 2P
p + P
b = 2*25
√3 + 300
√3 = 375
√3
9 gru 21:11
ANGELA: dziękuję ślicznie
9 gru 21:14
Dam!: 2*25√3+300√3=350√3
9 gru 21:27
dero2005:
Dam! dziękuje za wytknięcie brzydkiej pomyłki w liczeniu
9 gru 22:00
kujon: dero2005 pomóż mi w moich zadaniach. bez waszej pomocy nie zaliczę semestru. Ratujcie, proszę
9 gru 22:14