matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz wartość parametrów a i b tak, aby funkcja f była ciągła w x=0
Sebastian:
Wyznacz wartość parametrów a i b tak, aby funkcja f była ciągła w x=0
⎧
sin
2
x
4x
dla x<0
f(x) =
⎨
a
2
+2 dla x=0
⎩
(
1
3
)
x
−
1
−a gdy x>0
9 gru 20:42