kto może mi pomóc????
misia25: Pole powierzchni bocznej graniastosłupa prawidłowego trójkątnego jest równe sumie pól obu
podstaw. Wyznacz tg konta nachylenia przekątnej ściany bocznej tego graniastosłupa do
płaszczyzny podstawy
9 gru 20:38
Q:
Gdzie jest w graniastosłupie jakikolwiek kont?
9 gru 20:42
ANGELA:
9 gru 20:47
Q:

a co ma wspólnego z zadaniem ten rysunek?, chyba, że pokazuje jakieś konty?
9 gru 20:51
Eta:
Może chodzi o konto w banku?
piszemy kąt , kąty, trójkąt
9 gru 20:52
misia25: przepraszam za błędy ortograficzne. Proszę pomóżcie mi
9 gru 21:04
Q:
6b = a
√3
9 gru 21:20
misia25: Wielkie dzięki za pomoc
9 gru 21:25
dero2005:
P
b = 2*a*h
P
b = 2P
p
9 gru 21:28
misia25: Wielkie dzięki za pomoc
9 gru 21:29
dero2005:
pomyłka w drugim wzorze
P
b = 3a*h
−−−−−−−−−−−−
9 gru 21:32
misia 25: ok
9 gru 22:00