matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Patryk:
wykaż , że jeżeli liczba log
2
3=a to
1
1
=−
a
1
log
3
8
3
pomożecie ?
9 gru 20:24
Patryk:
ok juz mam
9 gru 20:30
Eta:
1
log
3
= log
3
2
−3
= −3log
3
2
8
1
1
1
= −
*log
2
3= −
*a
−3log
3
2
3
3
9 gru 20:34
Patryk:
dzięki
9 gru 20:39