matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość
rubinek:
dla x=−6,y=−2i z=−3.Oblicz wartość wyrażenia xyz−2z
2
9 gru 20:19
walczakp1234:
x*y*x−2*z
2
= [(−6)*(−2)*(−3)]−18=−36−18=−54
9 gru 20:28
rubinek:
muuua
9 gru 20:30