matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
czarnulka:
Kąty przy jednym z boków trójkąta mają miary 30 stopni i 45 stopni. Wysokość opuszczona na ten bok ma długość 6cm. Oblicz pole tego trójkąta. Proszę o pomoc
9 gru 19:57
Aga:
α=30
0
x
ctgα=
6
x=6
√
3
β=45
0
y=6 a=x+y h=6
a*h
P=
2
9 gru 20:03