proszę
MONIKA: rozwiąz równanie
x2+3x−18=(2x−6)(2x−1)
9 gru 19:55
MONIKA: x2+3x−18=4x2−2x−12x+6
x2+3x−4x2+2x+12x=18+6
−3x2+17x=18+6 i co dalej
9 gru 19:57
załamany :(: wszystko na jedna str i licz Δ
9 gru 19:59
MONIKA: czyli −3x2+17x−18−6=0
−3x2+17x−24=0
a=−3
b=17
c=−24
Δ=b2−4ac
Δ=172−4*(−3)*(−24)
Δ=289−288
Δ=1 dobrze?
9 gru 21:48
MONIKA: i co dalej ?
9 gru 21:51
MONIKA: może ktoś zerknąć
9 gru 21:58
9 gru 21:59
MONIKA: ok a to co policzyłam jest ok?
9 gru 22:02
sushi_ gg6397228:
tak
9 gru 22:07