matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
czarnulka:
Podstawa trójkąta równoramiennego ma długość 8cm, a jego ramiona tworzą kąt 76. Oblicz obwód tego trójkąta. prosze o pomoc w rozwiązaniu
9 gru 19:29
dero2005:
4
= sin 38
o
= 0,6156
b
4
b =
= 6,5
0,6156
O = 6,5 +6,5 +8 = 21
9 gru 20:29