matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zapisz w postaci notacjii wykładniczej
jolanda78:
jolanda78: zapisz w postaci notacji wykladniczej24*1011 = oraz 0,0012= pomocy
9 gru 19:29
sushi_ gg6397228:
a) to najpierw wymnoz na kalkulatorze postac wykladnicza np 123= 1,23* 100= 1,23* 10
2
0, 034= 3,4 : 100 = 3,4 * 10
−2
9 gru 19:50