...
Angela: Dany jest ostrosłup prawidłowy trójkątny o wszystkich krawędziach równych 9. Wyznacz długość
tego ostrosłupa.
9 gru 19:15
dero2005:

a = 9
h =
√a2 − (23hp)2 =
√a2 − a23 =
√23a2 =
√54 = 3
√6
9 gru 19:39
Angela: to jest cale zadanie
9 gru 19:53
dero2005: tak, a co jeszcze każą liczyć ?
9 gru 20:07
Angela: no nic tyle co jest w tresci
9 gru 20:09
Angela: wielkie dzieki
9 gru 20:10
Q:
Co to jest długość ostrosłupa?
9 gru 20:20
Eta:
Pewnie długość... ostrego słupa
9 gru 20:22
Angela: Ze co

o co ci chodzi

9 gru 20:30
Angela: Bardzo smieszne
9 gru 20:32
Q:
To nie jest śmieszne, to jest niechlujny zapis zadania. Oczekujesz pomocy − to zapisuj
swoje pytanie porządnie.
9 gru 20:36
Angela: ZAPISALAM TAK JAK MIALAM PODANE TO ZADANIE
9 gru 20:52