hgh
Stokrotka: przedstw w postaci iloczynu
cosα + sin2α − cos3α =
9 gru 19:06
ZKS:
| | x + 3x | | x − 3x | |
cosx − cos3x + sin2x = −2sin( |
| )sin( |
| ) + sin2x = |
| | 2 | | 2 | |
= 2sin2xsinx + sin2x = sin2x(2sinx + 1)
9 gru 19:18
Eta:
Należy jeszcze dokończyć: do pełnej postaci iloczynu
| | 1 | | π | | x | | π | | x | | π | |
sinx+ |
| = sinx+ sin |
| = 2sin( |
| + |
| )*cos( |
| − |
| ) |
| | 2 | | 6 | | 2 | | 12 | | 2 | | 12 | |
| | α | | π | | α | | π | |
cosα +sin2α−cos3α = 4sin2α*sin( |
| + |
| )*cos( |
| − |
| ) |
| | 2 | | 12 | | 2 | | 12 | |
9 gru 19:27
ZKS:
Lenia złapałem.
9 gru 19:32
Eta:
9 gru 19:33
Stokrotka: dzieki wam za pomoc
9 gru 19:34