male wytlumaczenie
Stokrotka: | | 1+cosα | |
1+sinα + cosα + tgα = ... = 1+ cosα + sinα |
| = (1+cosα)(1+tgα) |
| | cosα | |
i mam prosbe, moglby mi ktos wytlumaczyc ostatnie przeksztlcenie skad z 1+ cosα + sinα
| | 1+cosα | |
|
| wzielo sie (1+cosα)(1+tgα) |
| | cosα | |
9 gru 18:58
9 gru 19:18
Stokrotka: ale to nie wychodzi .. rozpiszesz mi to?
9 gru 19:21
Stokrotka: gdzie ginie sinα?
9 gru 19:22
załamany :(: zawalasz forum zadaniami a tego prostego nie umiesz ^^
czegos tu nie rozwumie...
| | 1+cosα | | 1 | | sinα | |
1+cosα+sinα |
| =(1+cosα)+sinα (1+cosα) |
| = (1+cosα)(1+ |
| )= |
| | cosα | | cosα | | cosα | |
(1+cosα)(1+tgα)
9 gru 19:26