matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Patryk:
Wyznacz liczbę a za pomocą p=log
3
2 a=−log
3
18 −(log
3
9+log
3
2) −(2+log
3
2) −2−log
3
2 −2−p minus dotyczy całego nawiasu przy takim rozłożeniu ? jest poprawnie ?
9 gru 18:22
ZKS:
.
9 gru 18:28
Patryk:
1
log
27
48
1
log
3
48
1
log
3
48
=
=
log
3
27
3
1
1
=
*log
3
3
48
1
=
*[log
3
1−log
3
48]
3
1
=
*[0−log
3
48]
3
1
=
*−log
3
48
3
1
=
*−[log
3
2+log
3
12]
3
dalej nie mam pomysłu . Poradzicie coś ?
9 gru 18:46
Patryk:
log
3
24 miało byc w ostatnim
9 gru 18:52
ZKS:
1
1
log
27
= −
(log
3
3 + log
3
16) =
48
3
1
1
1
4
= −
(1 + log
3
2
4
) = −
(1 + 4log
3
2) = −
−
log
3
2
3
3
3
3
9 gru 18:58
Patryk:
dzięki
9 gru 19:03