oblicz wartość
Sebastian: n→
∞
9 gru 18:08
ZKS:
| | 1 − sin2(n) | |
limn → ∞ |
| = |
| | n2 | |
| | 1 | | sin2(n) | |
= limn → ∞ |
| − limn → ∞ |
| = |
| | n2 | | n2 | |
| | sin(n) | | sin(n) | |
= 0 − limn → ∞ |
| * limn → ∞ |
| = |
| | n | | n | |
= 0 − 0 * 0 = 0
9 gru 18:22
Sebastian: bardzo dziękuję

!
9 gru 18:29
beata: skąd wiadomo,że sin n przy n→nieskończ.( jak robisz nieskończoność na klawiaturze?) =o?
9 gru 18:33
beata: znacie dobrą strone z granicami,ponieważ tez mam z nimi lekki problem?
9 gru 18:35
9 gru 18:38
beata: mam tylko na lim→0,wielkie dzięki

a przy tg tez tak jest?
9 gru 18:39
ZKS:
| | sin(x) | |
Gdy limx → 0 |
| to granica wynosi 1. Na tg(x) nie słyszałem. |
| | x | |
9 gru 18:47