..
...: jezioro o powierzchni 8 km2 na mapie ma pole rowne 2cm2,w jakiej skali sporzadzono
mape
22 mar 15:30
tim: 8km2 = 80 000 000 000cm2
2cm2 = 2cm2
k2 = 80 000 000 000 / 2 = 40 000 000 000cm2
k = √40 000 000 000
Oblicz k i znajdziesz skalę:
1 : k
22 mar 15:40
Viper: Skala mapy wyjdzie 1:100000
22 mar 15:42
tim: Nie...
22 mar 15:42
Eterka: 1:200 000
22 mar 15:43
tim: DOkładnie Eterka. xD
22 mar 15:44
tim: A ogólnie hej Eterka ^^
22 mar 15:44
Viper: Przepraszam, pomyliłem skala mapy 1:200000000
22 mar 15:46
tim: Viper za dużo 0
22 mar 15:48
Viper: Przepraszam wszystko zle zrobiłem zadania
22 mar 15:50