matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POTEGA
ALUCHA 098:
CZY 2−(4+3X)
2
=2−16−9X
2
CZY 2−16+9X
2
9 gru 09:38
wik:
chyba gdzies x zgubilas
9 gru 09:39
krystek:
ani to ani to (a+b)
2
= a
2
+2ab+b
2
9 gru 09:45
wik:
to bedzie jeszcze − 24x
9 gru 09:46
krystek:
lub 2=(
√
2
)
2
i wówczs a
2
−b
2
9 gru 09:46