matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi pomocy
gana:
Wyrazami ciągu artmetycznego (an) są kolejne liczby naturalne które przy dzieleniu przez 4 dają resztę 3 . Ponadto a3=11 oblicz a15
8 gru 19:57
krystek:
a
1
=3 a
2
=7 a
3
=11 a
15
=a
1
+(n−1)*r podstaw odpow liczby i licz
8 gru 20:02