matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi pilne
gana:
w ciągu artmetycznym a1=3 oraz a20=7 . Wtedy S20=a1+a2+...+a19+a20 jest równa
8 gru 19:32
ICSP:
a
1
= 3 a
20
= 7 n = 20
a
1
+ a
20
S
20
=
* n
2
Wystarczy podstawić.
8 gru 19:33
Mila:
100
8 gru 22:41