czy to jest tożsamościa?
elpe: cos4α=4cos2α−3
najbardziej interesuje mnie calkowite wyprowadzenie wzorku cos4α bo nie wiem gdzie robie błąd
8 gru 19:28
ICSP: liczby zespolone?
8 gru 19:30
elpe: nie nie cos ty nie ten poziom

a takie pytanie o ten cos4α= ile to wyjdzie po wyprowadzeniu? bo gdzies sie cyknąłem i mi
herezje wychodzą
8 gru 19:35
ICSP: chwilkę. Wyprowadzę z licz zespolonych i już ci piszę wynik
8 gru 19:37
ICSP: cos4x + sin4 x − 6sin2xcos2x
8 gru 19:38
załamany :(: cos4α=8cos4α−8cos2 α+1
8 gru 19:38
elpe: no ISCP wyszlo mi jednak tak samo Dzięki 1ookrotne
8 gru 19:41
Godzio:
Wystarczy raz skorzystać ze wzoru (a jest to prostsze niż liczby zespolone
ICSP 
)
8 gru 19:41
ICSP: ale Godziu ja już w pamięci sobie wyznaczam z liczb zespolonych te wzorki xD
8 gru 19:41
Godzio:
Aaaa, taki kozak, to sory
8 gru 19:42