OBLICZ POLE POWIERZCHNI CALKKOWITEJ I OBJETOSC PROSTOPADLOSCIANU A B C D A'B' C
młody :
8 gru 19:22
młody : pomoże ktoś proszę
8 gru 19:23
młody : OBLICZ POLE POWIERZCHNI CALKKOWITEJ I OBJETOSC PROSTOPADLOSCIANU A B C D A'B' C' D' W KTORYM
KRAWEDZ AB MA DLUGOSC 10 I TWORZY Z PRZEKATNA A'B SCIANY BOCZNE KAT 60 STOPNI A KRAWEDZ BC
JEST O 4 CM KROTSZA
8 gru 19:24
młody :
8 gru 19:24
ICSP: zapisz to na spokojnie, bez użycia Caps Locka.
8 gru 19:25
młody : Oblicz pole powierzchni całkowitej i obietosc prostopadlościanu A B C D A'B' C' D' w którym
krawedz AB ma długosć 10 i tworzy pszekątną A'B sciany bocznej kąt 60 stopni a krawędz BC
Jest o 4 CM krótsza
8 gru 19:36
ICSP: krawędź BC jest o 4 cm krótsza ... ?
Od jakiej krawędzi?
8 gru 19:40
młody : od tej krawedzi bocznej przy tym kącie
8 gru 19:43
ICSP: nie ogarniam xD
8 gru 19:46
młody : to może zrób po swojemu gdzie bedzie pasowal
to go wrzuc
bo dobrze by było żebym mial co kolwiek
8 gru 19:49
ICSP: Oblicz pole powierzchni całkowitej i obietosc prostopadlościanu A B C D A'B' C' D' w którym
krawedz AB ma długosć 10 i tworzy pszekątną A'B sciany bocznej kąt 60 stopni a krawędz BC
Jest o 4 CM krótsza od tej krawedzi bocznej przy tym kącie.
|AB| = 10
|A'B| = 20
|A'A| = 10√3
|BD| = 20 − 4 = 16
V = |AB|*|A"A| * |BD|
Pc = 2(|AB|*|A"A| + |AB|*|BD| + |A"A|*|BD|)
8 gru 19:52
młody : dziękuję bardzo
8 gru 19:54