funkcje
anka: oblicz zbior wartosci funkcji
a) f(x)=x do3 +9
b) f(x)= −3(x+1) do2 −5
8 gru 19:09
ICSP: a)x3 + 9 : Zb : y ∊ R
b) −3(x+1)2 − 5 : Zb : y ∊ (−∞;−5>
czy to taki problem zapisać to porządnie?
8 gru 19:20
anka:

zbior wartosci funkcji ?
8 gru 19:28
ICSP: (−1;4>
8 gru 19:28
ICSP: (1;4>
odczytałem tą kreskę jako minus xD
8 gru 19:29
anka: to jest kreska ze na tej lini jest 1 wiec (1,4> ?
8 gru 19:31
ICSP:
8 gru 19:32
anka: dzieki a w a) to R rzeczywiste z kad wiadomo i w b)?
8 gru 19:38
ICSP: muszę złapać Jakuba xD
b) Funkcja kwadratowa
a < 0 czyli Zb : y∊(−∞;yw>
yw = −5
8 gru 19:39
anka: no okej ale i tak dzieki
8 gru 19:42