matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kąty w czworokątach
stich:
Popatrz na rysunek obok.Odcinek CD dzieli trójkąt równoramienny ABC (|AB| = |AC|) na dwa trójkąty równoramienne (|CD|=|AD|=|CB|). Jaką miarę ma kąt α
proszę o pomoc
8 gru 18:42
M:
23 wrz 18:33
alfa:
α=36
o
23 wrz 19:01
η:
5α=180
o
⇒ α=36
o
23 wrz 21:36