dzialania na przedzialach
FRYTA70: Wykonaj działania na przedzialach i podaj interpretacje tych działan na osi liczbowej
a) (−∞;1> ∪ (−1;+∞)
b) (−4;10)∪ (0;11>
c) (3:5)∩<5;6)
d) (−10;6>∩<−4;7)
e) (−∞;2>\<−3;+∞)
f) (−5;1) \ <1;10)
8 gru 18:20
FRYTA70: pomoze ktos
8 gru 18:50
załamany :(: a z czym masz problem?
8 gru 18:51
8 gru 19:13
FRYTA70: nie wiem czy dobrze narysowalam i mam problem z przykladem f
8 gru 19:24
załamany :(: rysuj tutaj to Ci powiem
8 gru 19:25
krystek:

i zauważ ,że będzie to (−5,1) bo 1 idzie do drugiego zbioru
Czerwony to pierwszy zbiór
8 gru 19:35
FRYTA70:
8 gru 19:35
FRYTA70: probuje narysowac ale kiepsko mi to idzie
8 gru 19:36
FRYTA70: w F oba sa otwarte

? czy 1 jest zamknietym przedzialem?
8 gru 19:38
krystek: W f) drugi jest domknięty.<1,10)
Jeżeli w poście o godz. 19:35 przedstawiłaś przykład a) to źle
pierwszy jest do ...1> a drug zaczyna się od (−1...
8 gru 20:23
FRYTA70: to ja juz nic niewiem ....
8 gru 21:59
Gustlik:

a) (−
∞;1> ∪ (−1;+
∞) = R
b) (−4;10)∪ (0;11> = (−4; 11>
c) (3:5)∩<5;6) = ∅
d) (−10;6>∩<−4;7) = <−4; 6>
e) (−
∞;2>\<−3;+
∞) = (−
∞, −3)
f) (−5;1) \ <1;10) = (−5; 1)
8 gru 23:16