matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kombinatoryka
luki:
rzucamy 4 razy kostka do gry jakie jest prawdopodobieństwo zdarzenia ze za każdym razem wypadnie ta sama liczba oczek.
8 gru 18:15
Aga:
IΩI=6
4
A={(1,1,1,1); (2,2,2,2); (3,3,3,3); (4,4,4,4); (5,5,5,5); (6,6,6,6)} IAI=6
6
1
P(A)=
=
6
4
6
3
8 gru 18:21