matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz dziedzine funkcji
daveros:
√
(2x−1)(x
2
+3x+2)
8 gru 17:24
Aga:
(2x−1)(x
2
+3x+2)≥0 Rozwiąż i będzie dziedzina.
8 gru 17:26
krystek:
(..)(...)≥0 liczysz miejsca zerowe 2x−1=0 x
2
=3x+2=0 i rys oś z zaznaczonymi m zerowymi
8 gru 17:26