Granica
John: Problem z granica
Jak to zrobić?
8 gru 16:42
John: help
8 gru 18:37
John: help
8 gru 19:16
John: help
8 gru 19:46
John: help
8 gru 20:20
John: help
8 gru 20:47
Vizer: Hospitalem walnij i powinno pójść
8 gru 21:01
John: probowalem i nie idzie
8 gru 21:13
John: help
8 gru 21:52
AC:
podstaw
jeśli x→0
− ⇒ y→
∞
| | y | | 1 | |
limy→∞ −ye−y = −limy→∞ |
| =deHosp=−limy→∞ |
| =0 |
| | ey | | ey | |
8 gru 22:00
John: skad taka metoda? skad mam wiedziec co podstawic i kiedy?
9 gru 14:26
Trivial:
A czy każda metoda musi być przewidywalna? To metoda sprytna, a metody sprytne nie wynikają z
żadnych schematów.
9 gru 14:33