oblicz korzystajac ze wzorów skróconego mnożenia
bermuda: (5xy−√2x)2
8 gru 16:23
ICSP: w czym problem?
(a−b)2 = a2 − 2ab + b2
8 gru 16:24
bermuda: no własnie to też wiem ale jakos nie pasuje mi wynik iwole sprawdzic jak by tos zrobił wiedział
bym cyz mam dobrze
8 gru 16:25
ICSP: to daj swój wynik.
8 gru 16:29
bermuda: 5y−5xy−2√2x+ 2x2
8 gru 16:31
ICSP: Licz jeszcze raz
8 gru 16:32
bermuda: z checią ale własnie nie mam innego pomysłu na to
8 gru 16:35
ICSP: to inaczej

ile jest równe a oraz ile jest równe b ?
a = ?
b = ?
8 gru 16:36
bermuda: a= 5xy
b=√2x
8 gru 16:38
ICSP: 
teraz wypisuj
a
2
2ab
b
2
8 gru 16:44
bermuda: 25xy2
25xy√2x
2x2
8 gru 16:46
ICSP: no i dobrze.
Teraz wystarczy złożyć w całość.
8 gru 16:49
bermuda: 25xy2 − 25xy√2x +2x2
8 gru 16:51
ICSP: Odp.
25x
2y
2 − 10
√2x
2y + 2x
2
P.S. Nie zauważyłem tego wcześniej ale we wzorze masz a*b a nie a
2*b
8 gru 16:53
bermuda: żle jest bo powino być
25xy2 − 10 xy√2x +2x2
tak
8 gru 16:53
bermuda: właśnie
8 gru 16:53