matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie:
julitka:
Rozwiąż równanie: x
3
− 3
√
5x
2
+ 5x − 15
√
5
= 0
8 gru 16:03
ICSP:
źle przepisane xD
8 gru 16:07
ICSP:
x
3
− 3
√
5
x
2
+ 5x − 15
√
5
= 0 x
2
(x−3
√
5
) + 5(x−3
√
5
) = 0 (x
2
+ 5)(x−3
√
5
) = 0 dokończ.
8 gru 16:07