prawdopodobieństwa
Kaya: Zadanie1
przygotowano 30 losów, w tym 4 wygrywające. Jakie jest prawdopodobieństwo, że kupując dwa losy,
otrzymasz dwie wygrane? Przedstaw przebieg doświadczenia za pomocą drzewka?
Zadanie 2
Doświadczenie polega na dwukrotnym rzucie kostką do gry. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia,
że suma wyrzuconych oczek jest liczbą podzielną przez 10.
8 gru 13:02
Kaya: do zad2
omega=36
A−suma wyrzuconych oczek jest liczbą podzielną przez 10
A=3 bo (4,6),(5,5),(6,4)
więc P(A)=3/36=1/12
czy to jest dobrze? Ale 1 zadania nie potrafię. Pomóżcie proszę.
8 gru 13:11
8 gru 13:35
rumpek:
No żeby zadanie 1 drzewkiem robić to ...
Trzeba zmienić nauczyciela
8 gru 14:40
krystek: A może na tym drzewie umieścić?
8 gru 17:57