Oblicz pole obszaru ograniczonego krzywymi
Justyna21: y=x
2 , y=2x−8 , y=0 , x=10
Pomóżcie błagaaam...

i proszę wytłumaczcie mi na czym to wszystko polega..

Bo z dwóch
zadań na wykładach nie wiem niiiic.

8 gru 12:46
wik: Trzeba w jednym ukl. wspolrz. narysowac wykresy, policzyc punkty przeciecie sie wykresow i
calka oznaczona...
8 gru 12:50
Justyna21: No ok... narysowałam.... ale nadal nie wiem co dalej ...
8 gru 12:57
Justyna21:

wyszło mi coś takiego... i co dalej
8 gru 13:06
kasia: y=2x−8 źle
8 gru 13:09
Justyna21: czemu
8 gru 13:09
kasia: narysowałaś y=2x+8
dla y=2x−8 jak x=0 to y=−8
8 gru 13:12
Justyna21: no u siebie tak mam tylko tutaaj na rysunku niedokładnie rysowałam... nie liczyłam nic tylko
tak na oko.... wiem o co Ci chodzi

ale powiedzmy że wszystko jest ok

i co dalej mam
zrobić..
8 gru 13:13
Justyna21: halo

pomoże ktoś

?
8 gru 13:33
Justyna21:
8 gru 13:38
krystek: wilk o 12;50 napisał Twoje wykresy nie przecinaja się i nie widać obszaru zawartego między
tymi wykresami.Musisz znaleźc punkty wspólne z parabolą !
8 gru 13:38
Justyna21: ale jak mam to zrobić

?
8 gru 13:39
krystek: , parabola z prosta nie ma p wspólych.Sprawdz czy dobrze napisane zadanie
8 gru 13:42
Justyna21: to ja już nic z tego nie wiem

mógłbyś mi to po prostu zrobić...

dane podałam na
początku... normalnie nie mogę tego zrozumieć a jutro mam kolosa

proooszę....
8 gru 13:44
krystek: y=2x−8 y=x2⇒x2−2x+8=0 nie ma rozwiązania
8 gru 13:46
Justyna21: ii
8 gru 13:48
krystek: Zauważ ,że te krzywe nie wyznaczaja obszaru wspólnego.Weź inne zadanie na "warsztat".
8 gru 13:50
Justyna21: OK

y=x
2 −1 , y=2x+2
8 gru 13:51