Wykonaj
goska: 1. Sporzadz wykres funkcji f(x)=3x−2
a)Wartosc funkcji dla argumentu x= −2 wynosi:
b) Funkcja przyjmuje wartosc −1 dla argumentu:
c) Miejsce zerowe funkcji wynosi:
d) Funkcja przyjmuje wartosci dodatnie dla:
2, Rozwiaz
6−(2x−3)≤4(5+x)
3. Cena towaru z 7 procentowym podatkiem VAT jest rowna 79zl 30 gr. Jaka bedzie cena tego
towaru jesli podatek zostanie zwiekszony do 22%
8 gru 09:22
goska: Nikt mi nie pomoze?
8 gru 09:26
krystek: a)f(−2)=3*(−2)−2=...
b) −1=3x−2 ...
c)f(x)=0 gdy 3x−2=0 ....
d) f(x)>0 gdy 3x−2>0...
8 gru 09:29
goska: to jest wszystko

no blagam
8 gru 09:39
trab: 2.
6−2x+3≤20+4x
−6x≤11
x≥−11/6
8 gru 09:44
trab: 3.
x+7%x=79,30
x=7930/107 − cena bez podatku
x +22%x=7930/107+(22/100)*(7930/107)≈90zł 42gr
8 gru 09:51
goska: a wykres funkcji? z 1 zadania
8 gru 16:43