interpretacja geometryczna
fryta70: Podaj interpretacje geometryczna ukladu równan
3x+2y−4
y−2=0
jak to narysowac

?
8 gru 09:09
Aga:

Popraw pierwszą linijkę
druga y=2 jest prosta równoległa do osi x przechodząca przez punkt (0,2)
8 gru 09:13
fryta70: trzeba do tego robic jakies obliczenia
8 gru 09:17
krystek: Pierwsze równanie nie ma znaku = (Aga napisała Tobie popraw pierwszą linijkę.
8 gru 09:23
fryta70: sorry żle napisalam
3x+2y−4=0
y−2=0
to jest prawidłowy zapis tego ukladu równan
8 gru 09:29
fryta70: wyszlo mi x=3 y=2
i jak to teraz mam narysowac
8 gru 09:36
krystek: narysuj prosta 3x+2y−4=0
2y=−3x+4
| | 3 | |
y=− |
| x+2 i one przetna się w punkcie (0,2) co jest rozwiazaniem. |
| | 2 | |
8 gru 09:51
8 gru 16:30
krystek:
8 gru 17:45
sat:
7 sie 16:10
tukan: 4*x3−x
3 paź 19:05