OBLICZA-B
małaaa: Poproszę A={−2,0,4,6,8}, B={1,2,3,8,9,10}.Oblicz A−B.
7 gru 22:16
sushi_ gg6397228:
ze zbioru A trzeba wywalic te elementy co sa w zbiorze B
7 gru 22:17
krystek: wypisz te ,które są tylko w A, a nie ma ich w B
7 gru 22:18
małaaa: czyli 2,8
7 gru 22:19
sushi_ gg6397228:
jaka cyferka nalezy usunac ze zbioru A, ktora powtarza sie tez w zbiorze B
7 gru 22:32
małaaa: już zrobiłam dzięki sushi(ta cyferka to 8!)
7 gru 22:35
sushi_ gg6397228:
zapisz swoje rozwiazanie, dla upewnienia sie, bo post o 22.19 mowil co innego
7 gru 22:36
Gustlik: A={−2,0,4,6,8}, B={1,2,3,8,9,10}
Zaznaczasz elementy wspólne obu zbiorów (te, które się powtarzają) i wywalasz je ze zbiotu A −
będą to niezaznaczone elementy zb. A.
Odp: A−B={−2,0,4,6}
8 gru 01:10