help
deny: licze na profesjonalna pomoc
wyznacz f(3)
7 gru 22:11
sushi_ gg6397228:
| | 1 | |
podstaw pod x=3 oraz x= |
| dostaniesz uklad rownan |
| | 3 | |
7 gru 22:13
deny: 2f(3)=7−f(1/3)
co z tym ?
7 gru 22:14
sushi_ gg6397228:
masz zrobic uklad rownan, raz podstawic x=3 a raz x=1/3
7 gru 22:15
deny: 2f(3)+f(1/3)−7= −2/3 * f(1/3)+f(3)
| | 1 | | 2 | | 1 | |
2f(3)+f( |
| )−7=−( |
| )f( |
| )+f(3)−7 |
| | 3 | | 3 | | 3 | |
w ten sposob? jesli tak to co dalej
7 gru 22:21
sushi_ gg6397228:
wiesz co to jest uklad rownan

to sa dwa osobno zapisane rownania−−> do poprawy
7 gru 22:24
deny: okej juz czaje, wychodzi 5 ?
7 gru 22:27
deny: jeszcze jak mozesz to powiedz czemu podstawiamy 1/3
7 gru 22:27
sushi_ gg6397228:
nie liczylem−−> daje tylko wskazówki; jak zapiszesz obliczenia to moge zobaczyc czy sa OK
7 gru 22:28
sushi_ gg6397228:
bo masz argument f( x) oraz f(1/x) w zadaniu, wiec trzeba bylo po prostu to
zauwazyc
7 gru 22:29
deny: pierwszy raz sie z takim zadaniem zetknalem
7 gru 22:31
deny: wielkie dzieki
7 gru 22:31
sushi_ gg6397228:
to sa zadania na "myslenie" jak sie wpadnie to juz jest pikus
7 gru 22:33