wielomiany-nierówności, signum
blablabla: dane są funkcje f(x)= sgn(x) i g(x)= f(x3 −3x2 + 4x + 12)
1) podaj przepis g(x)
2) wykaż, że h(x) = f(x2 + x +1) jest stała
7 gru 21:54
blablabla: PROSZĘ
7 gru 22:03
blablabla:

bardzo proszę
7 gru 22:15
sushi_ gg6397228:
zrob wykres x3−3x2+4x+12 (choc powinno gdzies byc drugie minus)
7 gru 22:19
blablabla: no wlasnie nie umiem nawet rozłożyć tego cuda na czynniki
7 gru 22:19
sushi_ gg6397228:
bo jest bład −−> musisz miec dwa z plusem i dwa z minusem
7 gru 22:23
blablabla: dzięki
7 gru 22:24
sushi_ gg6397228:
2) policz Δ dla x2+x+1 −−> wyjdzie ujemna wiec same wartosci dodatnie przyjmuje parabola, co
za tym idzie sgn (x2+x+1)==================1
7 gru 22:31