matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help me
alonso:
Wyznacz różnicę w ciągu arytmetycznym, wiedząc że trzeci wyraz jest równy 14 a jedenasty jest równy 34. Bardzo roszę o wytłumaczenie jak to zrobić.
7 gru 21:25
Eta:
a
11
−a
3
= (11−3)*r= 8r 8r= 34−14= 20 => r=....
7 gru 21:39